Noah prisades på elitträff

Samtliga nyheter för Swedish League och Stafettligan 29-31 mars samt FK Göingarnas egna nyheter

  • 14 jan 2024
  • FKG

image: Noah prisades på elitträff

Ett 20-tal göingar började lördagen med ett distans OL-pass i ymnigt snöfall för att sedan fylla på med protein och kolhydrater så att eftermiddagens elit- och juniorträff skulle orkas med. Noah Krikström prisades med 2023 års prestatationspris.

Klubbtränare Magnus Larsson hade förberett ett distanspass på ca 1,5 timmar på autogenererad karta. En autogenererad karta är en orienteringskarta som en dator skapat utifrån de laserskanningar som Lantmäteriet gjort över hela Sverige.

Under tiden lagade Elena Ek mat i klubbstugan så att rejäla portioner kunde serveras när kom tillbaka. 8 kg potatisgratäng, 6 kg kyckling samt grönsaker fick kompletteras med reservkorv för att mätta magarna. Därtill blev det två rejäla äppelpajer till fikan.

På eftermiddagen drog Camilla Selin planeringen för 2024 och varvade detta med att försöka locka fram åsikter från våra löpare genom deras mobiltelefoner där de anonymt kunde framföra sina tankar. Här fick vi t.ex. reda på att inför Göingestafetten där vi kommer ha många lag föredrar våra löpare att alla lag toppas i fallande skala.

Vi gick även in på den ekonomiska biten och förklarade vilka kostnader som vår elit- och juniorsatsning innebär. Därefter diskuterade vi hur våra löpare skulle kunna hjälpa till både direkt och indirekt att dra in pengar till klubben.

Vid julfesten presenterades Noah som pristagare av 2023 års prestationspris men eftersom han då inte var närvarande att ta emot priset gjordes detta nu istället.

Avslutningsvis ställde löparna upp sig för att spela in en videohälsning till våra tjeckiska löpare och välkomna dem till våra tävlingar i påsk. En överhängande del av våra löpare är introverta så detta var det värsta på hela dagen och flera blev betydligt mer utmattade av detta än förmiddagens distanspass.

Årets prestation går 2023 till en göing som under sitt första år i göingedressen tagit ett fantastiskt kliv i utvecklingen. Med starka stafettlopp och genomgående finfina resultat individuellt under året har Noah gjort ett superbt år!

På O-Ringen delade han en etappseger med Svante på ett unikt sätt till stor glädje, men den magnifika fullträffen kom senare på hösten när Noah blev svensk mästare på natt-SM i Sundsvall.