Nyheter

• 23 aug 2023

image: SM-silver till Wilmer och flera topp 10-placeringar under helgens SM i långdistans

Junior/elit har i helgen sprungit SM i Långdistans utanför Örnsköldsvik.

Grymma prestationer av alla redan under lördagens kval då samtliga Göingar gick vidare till A-finalerna.

Det var en tekniskt utmanande och kuperad terräng som mötte löparna under söndagens final där Wilmer Selin endast var 2(!) sekunder från guldet i H18, med en stor marginal ner till trean!

I samma klass blev Svante Selin 5a och Noah Krikström 6a!
Topp 10 blev även Albin Weiden som knep en fin 10e plats i H20.

Alla åtta SM-löpare gjorde fina lopp under söndagens final och samtliga plockade Swedish-League poäng!

Nästa helg väntar Medel- och Stafett SM i Sundsvall där löparna nu i veckan är och förbereder sig med relevanta träningar för bästa förutsättningarna!

Höstens torsdagsträningar

Torsdag 24 augusti är höstens första orienteringsträning och dessa fortsätter till 28 september.

Nybörjarkurs i orientering

• 7 aug 2023

Nyfiken på orientering?
Kom och var med och utveckla dina orienteringskunskaper!

Tisdagar med början 22 augusti. Klicka på "Läs mer" för info och anmälan.

FK Göingarna trea på Ungdomens 10mila

image: FK Göingarna trea på Ungdomens 10mila

Vid den tio sträckor långa stafetten placerade sig första laget på tredje plats, 5 minuter efter segrande Göteborg-Majorna. Andralaget blev fjärde bästa andralag med sin 39:e placering av totalt 91 lag. Ungdomens 10mila är en stafett för ungdomar upp till 20 år där fyra av sträckorna är vikta åt tjejer och fyra sträckor vikta åt killar.