Silver för ungdomarna i Tiomila

Samtliga nyheter för Swedish League och Stafettligan 29-31 mars samt FK Göingarnas egna nyheter

  • 23 maj 2023

image: Silver för ungdomarna i Tiomila

I helgen avgjordes klassiska Tiomila i Skellefteå.
Det gick riktigt fort i skogen för ungdomarna i laget från FK Göingarna och Hästveda OK och de blev till slut tvåa, bara åtta sekunder efter segrande IFK Göteborg Orientering.

FK Göingarna och Hästveda OK sprang i ett kombinationslag, vilket de även har gjort vid en del stafetter tidigare. Denna gången visade det sig bli en riktig fullträff!
Efter stabila lopp på de inledande sträckorna av Carl-Johan Olvegård, Albin Granqvist och Gustav Granqvist, tog sedan Hästvedatjejerna Elin Anzelius och Kristina Nilsson Condori över och inför den sista sträckan låg laget på en fin 13:e plats, knappt fyra minuter efter det ledande laget.
Då slog Göingarnas nyförvärv Hannah Josefsson till med ett riktigt kanonlopp. Hanna, som tidigare har sprungit för OK Skogsfalken, plockade in placeringar och vid förvarningen, ett par minuter före mål, låg hon på en tredjeplats, sex sekunder efter tvåan, Nydalens SK. Sista biten in mot mål spurtade Hannah om och blev tvåa och var till sist sex sekunder före Nydalen i mål.
Andraplatsen är FK Göingarnas bästa placering någonsin i ungdomskavlen. Tidigare har man blivit som bäst trea. Det var 1994 och i det laget sprang Andreas Ferm, Niklas Ivarsson, Linda Ferm (numera Granqvist) och Martin Granqvist.